ULUDAĞ ENERJİ HATAY’I BIRAKMADI
Deprem felaketinin üzerinden tam 9 ay geçti. 9 ay önce Türkiye, tarif edilemez bir acıyla güne uyandı.
Biz de depremden 1 ay sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Gaziantep ve Hatay’a gidip felaketin boyutunu orada gördük. Acı, kan, gözyaşı vardı ve dışarıda da bir ölüm sessizliği hakimdi.
Benim şahsi olarak Türkiye’de gidip görmek istediğim yerlerin başında Hatay gelirdi. O haliyle görmek insanı duygulandırdı ancak biliyordum ki Hatay yeniden eski günlerine dönecekti.
İşte…
Tam 9 ay sonra tekrar Hatay’a doğru yola çıktık. Uludağ Enerji tarafından hayata geçirilen Yaşam ve Gelişim Kampüsü’nü ziyaret ettik.
Uludağ Enerji CEO’su Sinan Öktem ve Kurumsal İletişim Direktörü Yusuf Ziya Yüce de bizlere eşlik ederek orada gerçekleştirdikleri faaliyetlerini aktardı.
‘BIRAKIP GİDEMEZDİK’
Depremin ilk anından itibaren Uludağ Enerji Hatay’a yoğunlaştı. Arama kurtarma ekibini yönlendirerek enkazdan vatandaşlarımızı çıkarmak için uğraştı.
CEO Sinan Öktem de bu faaliyetleri aktarırken tüm bunları yaptıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi Hatay’ı terk edip gidemeyeceklerini belirtti.
KAMPÜSTE NELER BULUNUYOR?
Onun içindir ki böyle güzel ve anlamlı bir kampüse imza atmışlar. Peki bu kampüsün içerisinde neler var?
Başta çocuklar olmak üzere depremzedelerin yararlanması amacıyla psikodestek merkezi kurmuşlar. Psikodestek merkezi en önemliler arasında yer alıyor.
Kampüste mesleki gelişim atölyesi, oyun atölyesi ve sanat atölyesinin de içerisinde bulunduğu 9 konteyner yer alıyor. Bu projeye Bursa Uludağ Üniversitesi ve Panoffect de destek sağlıyor. Projeden 2 yıl içerisinde 40 binden fazla vatandaşın faydalanması amaçlanıyor.
TEK ENERJİMİZ HATAY’A
CEO Öktem’e depremden etkilenen diğer illere de aynı projenin yapılıp yapılmadığı soruldu. Tek enerjilerini Hatay’a vererek çalışmalarına burada devam ettiklerini vurguladı ve ekledi: ‘Diğer illere de yapmış olsaydık kalitenin düşeceğinden endişe ettik’
Uludağ Enerji’nin yapmış olduğu bu kampüs depremzedelere bir nebze de olsa nefes oldu. Kendilerini iyi hissetmelerine neden olduğunu düşünüyorum.
ESNAF GELECEKTEN UMUTLU
Depremin ilk zamanlarında Hatay’a gittikten sonra esnafın nasıl canlanacağını düşünmüştüm. Depremden 9 ay sonra yine bölgeye gidince aynı caddeye gittik.
Enkazların ardında vatandaşların canlanma umudunu görmek beni sevindirdi.
Çarşıda esnaf umutluydu…
HATAY HAVALİMANI’NDA ÖLÜM SESSİZLİĞİ…
Hatay’dan dönmek için Hatay Havalimanı’na ulaştık. Havalimanı sanki terk edilmiş gibi sessizdi…
En çok da içimizi parçalayan bu durum oldu.
Havalimanında bulunan belirli işletmeler kepenk indirmiş, sessiz bir görünüme sahipti…
ACILARI UNUTMA…
Acıları unutmak, yıllar sonra aynı acıların tekrarlanması demektir. Marmara Bölgesi özelinde bakacak olursak Bursa, deprem riskinin en fazla olduğu yerlerden…
En son 1999’da Gölcük depremi ile sarsılmıştık…
Ancak…
O günden bugüne kadar neler yapıldı, ne gibi hazırlıklarımız var, hiçbir şey…
Ve korkarım ki, bir gün uyanacağız ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak…
Velhasılıkelam…
Bölge canlanmaya başlamış ancak acıları unutmadan, felaketten ders alarak…