(Özel Haber) Diş Beyazlatma (Bleaching) Yöntemi

Özel Jimer Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği diş hekimlerinden Dt. Ömür Yıldırım, estetik diş hekimliğinde sıklıkla uygulanan ve hastalar tarafından merak edilen diş beyazlatma yöntemi (bleaching) hakkında bilgiler verdi.

15.12.2019
A+
A-

Arda Ekiner

Güzellik anlayışının her geçen gün farklı bir boyut aldığı günümüzde, insanlar estetik bir gülüşe sahip olmak için diş kliniklerinin kapısını çalmakta ve sıklıkla diş beyazlatma yöntemini tercih etmektedir. Peki, nedir bu diş beyazlatma yöntemi? Kimlere uygulanır?

Dt. Ömür Yıldırım, diş beyazlatma (bleaching)  yöntemi hakkında merak edilenleri anlattı.

 

HEKİM KONTROLÜNDE OLMALI

Dt. Yıldırım; “Çocukluk çağında dişlerde oluşan yapısal bozukluklar, kullanılan bazı ilaçlar, günlük yaşamda tüketilen (çay,kahve,sigara vb.) ürünler ve dişlerin maruz kaldığı travmalar dişlerde renklenmeye neden olabilmektedir. Diş renginde meydana gelen sararmanın ve diş yüzeyinde oluşan kahverengi renklenmelerin giderilmesi yöntemine diş beyazlatma denir.   Dişlerin zamanla doğal renginin dış etkenlerle değişmesi, kişilerin sosyal hayatını olumsuz etkilemekte ve estetik problemlere yol açmaktadır. Bu nedenle diş beyazlatma işlemi her ne kadar kozmetik bir işlem olsa da, son derece önemli bir uygulamadır. Diş beyazlatma işlemi hassasiyet ve deneyim gerektiren bir uygulamadır. Bu nedenle mutlaka doktor kontrolünde uygulanmalıdır’ ifadelerini kullandı.

Yıldırım, ‘Sağlıklı olan her dişe uygulanabilen bu yöntemin, dişin yapısına ya da diş etine herhangi bir zararı yoktur. Burada önemli olan, diş beyazlatma işlemi öncesinde  varsa mutlaka diş taşlarının temizlenmesi ve diş çürüklerinin tedavi edilmesidir. Hamilelik ve emzirme döneminde diş beyazlatma işleminin uygulanması tavsiye edilmez’ dedi.

 

KİŞİYE GÖRE BEYAZLATMA

Dt. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Diş beyazlatma işlemi ofis ve ev tipi beyazlatma olmak üzere iki çeşittir. Ofis tipi diş beyazlatma, klinik ortamda gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 saat süren,  diş rengini 2 – 3 ton açabilen, hızlı ve güvenilir bir beyazlatma yöntemidir. Gerekli hazırlıkların ardından beyazlatma jeli diş yüzeyine uygulanır ve beklenir. Ev tipi diş beyazlatma ise; evde uygulanan, hekim tarafından kişiye özel hazırlanan plastik dişlikler içerisime uygulanan jel yardımıyla gerçekleştirilen bir yöntemdir. Beyazlatma süresi 4-5 gün sürer ve ağızlığın hekim kontrolünde günde 4-8 saat takılması önerilir. Dişlerde oluşan beyazlama kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Beyazlama etkisi diş yapısına, kişinin beslenme alışkanlıklarına ve ağız hijyenine bağlıdır. Beyazlatma işleminin kalıcılığı 6 ay ile 2yıl arasında değişmektedir. Diş beyazlatma işlemini takip eden ilk hafta çay, kahve, sigara vb. Alışkanlıkların sınırlanması çok önemlidir. Dişlerde renklenmeye yol açan bu tür ürünler tüketilirse, beyazlatmanın ömrü kısalabilir. Dişlerinizin renginden mutsuzsanız ve toplum içinde özgürce gülmekten çekiniyorsanız, bembeyaz dişlere çok kısa bir sürede kavuşmak mümkün”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.