OSMANGAZİ’Yİ ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ

OSMANGAZİ’Yİ ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ
16.12.2023
A+
A-

HIDIRCAN KAYA/ÖZEL HABER

AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı Ali Yılmaz, Osmangazi’de en büyük sorunun çarpık kentleşme olduğunu, bunu aşmak için de kentsel dönüşüme ihtiyacın olduğunu vurguladı. Kentsel dönüşümün sadece bina yenilemekle bitmediğini söyleyen Yılmaz, sosyal donatı alanları, oyun alanları ve sağlık alanı gibi birçok hizmetin gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yerel seçimlere az bir süre kala partilerde hareketlilik sürüyor. Buna göre AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı Ali Yılmaz, Kent Bursa Gazetesi’ni ziyaret ederek Osmangazi için gerçekleştirmek istediği projelerinden söz etti. Çarpık kentleşmeden tarihin gün yüzüne çıkarılması konusunda birçok konuyu değerlendiren Yılmaz, Osmangazi’nin Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olduğunu söyledi. Bursa ve Osmangazi’nin deprem gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Vakit kaybetmeden kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmeli. Osmangazi ilçesi 20 yıldır AK Parti iktidarında yönetilen bir ilçe. Osmangazi’de en büyük sorunların başında çarpık kentleşme geliyor. Bununla ilgili Osmangazi ve Büyükşehir belediyemiz kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. İlk çalışmaları Osmangazi Belediyesi Soğanlı’da başlattı. Orada güzel bir çalışma oldu. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi İstanbul yolu üzerinde kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu çalışmaların artarak devam etmesi gerekiyor. Çünkü kentsel dönüşüm denilince akla sadece binanın yenilenmesi gelmemeli. Bina hem en az riskli yapıya sahip olarak yenileniyor, depreme dayanıklı ve güvenli bir bina yapılıyor hem de bisiklet yolları, yürüyüş yolları ve altyapıyla beraber kentsel dönüşüm tamamlanmış oluyor. Osmangazi Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri. Çarpık kentleşmeye bir neşter vurarak kentsel dönüşüm çalışmalarına başlamış olduk. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birkaç tane önemli problemi de çözmüş oluyoruz” açıklamasında bulundu.

“TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARACAĞIZ”

Osmangazi’de tarihi ve kültürel yapıların çok fazla olduğunu ifade eden Ali Yılmaz, “Tarihin silüetlerini ortaya çıkartacak proje için ciddi çalışmalar yapıldı. Bunlar artarak devam edecek. Hisariçi’nde çalışmalarımız mevcut. Arkeolojik kazılarla tarihsel dokuyu gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Hem Tophane bölgesini hem de Hisariçi’ni turizme kazandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ZAMANA YAYILMALI”

Kentsel dönüşümün zamana yayılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Öncelikle vatandaşlarımızın ikna edilmesi gerekiyor. Vatandaşa detaylı bir şekilde anlatılması lazım. Kentsel dönüşüm bugün başlanıp yarın bitirilecek bir olay değil. Zaten öyle yapılırsa bunun adına da kentsel dönüşüm denemez. Kentsel yenilenme olur. Binayı yıkarsınız yerine yeni bina yaparsınız ama ne otopark problemini çözmüş olursunuz ne de yeşil alan problemini çözmüş olursunuz. Dönüşüm zaman alacak, peyderpey yapılacak. Bu çalışmaları 5 yıl içerisine yayacağız. Belki zamanımız yetmeyecek, bir 5 yıla daha ihtiyacımız olacak. Mutlaka belediyemizin başladığı yerden hızlı bir şekilde devam etmemiz gerekiyor. Deprem mutlaka gelecek, bizi de vuracak.  Önce güvenli alanları tespit etmek daha sonra bunun üzerine sağlam yapıları inşa etmemiz gerekiyor. Derdimiz tam anlamıyla bundan ibaret. Onun için de akademik odaları da işin içerisine alarak katkı sunmaları için elimizden geleni yapacağız. Kentsel dönüşüm en riskli alanlardan başlamak zorunda. Vatandaşlarımız sağlam binalara kavuşsun diye devletimiz elinden gelen gayreti gösteriyor. Deprem geldiği zaman herkesi yıkıyor maalesef. Osmangazi’de dönüşüm çalışmalarını bir an önce başlatıp bitirmemiz gerekiyor” dedi.

SICAKSU KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

TOKİ’nin başlatmış olduğu Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili eleştirilere cevap veren Yılmaz, “Diğer ülkelere baktığımız zaman denizin üzerine bina yapıyorlar. 50-60 katlı yüksek bina inşaları gerçekleştiriyorlar ve hiçbir depremde zarar görmüyor. Sistemi depreme dayanıklı yaparsanız zaten zarar görmez. Yüksek kat demek binanın göçeceği anlamına gelmiyor. Önemli olan zeminle alakalı iyileştirmenizi iyi yapmanız. Zemin sıvılaşması olan yerlerde bina yapamayız anlamında olmamalı. Gerekli önlemleri almak şartıyla bina yapılabilir. Fore kazık sistemi var. Önlem alınması gerekiyor. Önemli olan, fay hattı üzerinde eviniz olmasın ve fay hattına yakın binanız olmasın” ifadelerini kullandı.

“TOPLANMA ALANLARI YETERLİ”

Bursa ve Osmangazi’de bulunan toplanma alanlarını yeterli olduğunu vurgulayan Ali Yılmaz, “Bursa’da toplanma alanları yeterli, herhangi bir sıkıntı yok. Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın master planları içerisinde belirlendi. Onun için de toplanma alanları yeterli ve o konuda hiçbir sıkıntımız bulunmamaktadır. Osmangazi ölçeğinde baktığımızda AFAD ile yürütülen çok ciddi çalışmalar mevcut” diye konuştu.

“GENÇLER İÇİN SOSYAL ALANLAR KURULMALI”

Osmangazi’deki gençler için sosyal donatı alanlarının kurulmasının öneminden bahseden Yılmazi liyakatli kadrolarla proje çalışmaları gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Yılmaz, “Gençlerle ilgili eğitim merkezleri, gençlik merkezleri adı altında bir takım çalışmalarımız olacak. Şu anda Büyükşehir Belediye Başkanlığımız bu noktada gençlik merkezleri adı altında merkezler kuruluyor. Osmangazi’de gençlerin sosyalleşmesi adına sosyal donatı olanları kurulması gerekiyor. Aynı zamanda boş zamanlarını dolu dolu geçirebileceği alanların olması lazım. Osmangazi ilçemiz çok büyük, 136 mahalleden oluşuyor” dedi.

“ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ”

Osmangazi’yi ortak akılla yöneteceklerinin altını çizen Yılmaz, mahalle konseyleri adı altında toplantılar yaparak Osmangazi’deki sorunları çözeceklerini söyledi. Yılmaz, “Bütün mahallelerde mahalle konseyleri ve mahalle meclisleri yapacağız. Muhtarlar, siyasi partilerimizin temsilcileri, sivil toplum örgütlerimizin temsilcileri, kadınları, yaşlı vatandaşlarımızı temsilen birer kişi olacak şekilde bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacağız. Belirli zamanlarda toplantı yapılacak ve bu görüşmelere belediye başkan yardımcımız ev sahipliği yapacak. Mahallenin sorunlarını orada konuşacaklar. Sonrasında talepleri alarak vatandaşın en fazla sıkıntı çektiği sorunları peyderpey halletmeye çalışacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.