Osmangazi’nin en büyük sosyal projesinde tarihi gün
Aileleri ile birlikte yılda 200 binin üzerinde yaşlı, Alzheimer ve engelliye hizmet verecek olan Türkiye’nin en büyük sosyal belediyecilik projesi kabul edilen Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM)’nin ilk bölümü AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törenle hizmete girdi. Osmangazi’nin güçlü ve gücünü halkından alan bir belediye olduğunu açıklayan Başkan Mustafa Dündar, yaşama değer katacak projelere imza atmaya devam edeceklerini bildirdi.
Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’nın vizyon projesi olarak inşa ettiği BAREM, zihinsel ve bedensel engelli vatandaşların rehabilitasyonunu sağlamak amacıyla hizmet veren Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi (OBAM) bölümüyle kapılarını vatandaşlara açtı. Demirtaş’ta toplam 20 bin 140 metrekare alan üzerine inşa edilen, 200 yataklı huzurevi, 150 engelli ve 150 alzheimer hastaları olmak üzere 500 kişiye rehabilitasyon imkanı sağlayacak dev merkez, ilk olarak engelli bakım merkeziyle hizmet vermeye başladı.
BURSA’NIN YENİ DARÜLACEZE’Sİ
Bursa’nın Darülaceze’si olarak kabul edilen önemli projenin sosyal belediyecilik anlayışlarının sembolü olacağını kaydeden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, açılış töreninde yaptığı konuşmada tüm eserlerin odağında insan merkezli yürüttükleri anlayışın olduğunu söyledi. Başkan Dündar, 900 bin nüfus, 136 mahalle, 18 bulvar, 8202 cadde ve sokak 140 bin bina, 430 bin bağımsız bölüm ile Türkiye’nin 5. büyük ilçesi Osmangazi’yi geleceğe taşıyan başarının arkasında, tasarruf ve şeffaflık, planlı ve akıllı yatırımlar, her vatandaşın alın terine sahip çıkan hizmet anlayışının olduğunu belirtti.
EN ANLAMLI DÖNÜŞÜM
Başkan Mustafa Dündar, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi başta olmak üzere Demirtaş, Hamitler, Yunuseli, Güneştepe gibi Türkiye örnek olan kentsel dönüşüm ve gelişim bölgeleri ile yüzbinlerce hemşehrilerinin hayatına huzur ve güven kattıklarını, yine milyonlarca metrekare ile ifade edilebilecek 750’e ulaşan park ve yeşil donatı alanları, yüzlerce geçmişi geleceğe taşıdıkları tarihi eserler restorasyonu, Türkiye’nin yeni turizm markası 1326 Bursa Fetih Müzesi, yüzbinlerce ihtiyaç sahibine uzun yıllardır aralıksız ve sessiz sedasız gerçekleştirdikleri “Belediyem Benimle” sosyal destek çalışmaları ve daha nicesini hayata geçirdiklerini anlattı.
“Gönülden gönüle köprüler kuruyoruz”
Osmangazi’de sosyal belediyecilik anlayışını toplumun tüm kesimlerine hizmet verecek şekilde genişlettiklerinin altını çizen Başkan Dündar, “Ulaşılamayan, hizmet götürülmeyen bir kişi bırakmayacak, kimsesizlerin kimsesi olmaya gayret gösteriyoruz. İşte BAREM, bu çalışmalarımızın ortaya çıktığı çok güzel bir örnek. Türkiye’de sosyal belediyeciliğin geldiği en üst nokta. 20 bin 140 metrekare alan üzerine 3 kat olarak inşa edilen bu binamızda iş atölyeleri, spor yemek, müzik salonu, 12 adet 3’er kişilik dinlenme odası, sürekli kalan konuklar için 112 oda bulunuyor. Üç bölüm olarak hizmet verecek olan merkezdeki OBAM’da 150 kişi, Alzheimer hastaları için 150 kişi, huzurevinde de 200 kişinin faydalanacağı bir yapı ortaya çıktı.
Bu merkezin kurumsal bir yapıya bürünerek işletilmesi ve sağlam temeller üzerine oturması önemli. Bu konuda Darülaceze’yi kendimize örnek aldık. İnşallah burayı sadece Osmangazi’nin değil Bursa’nın bir projesi haline getirmeye çalışıyoruz. Bursa dinamikleri ile birlikte bir vakıf kurarak burasını özerk bir yapıya kavuşturmayı hedefliyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Memleket işi gönül işi diyerek milletimizin hizmetine talip olduk, vatandaşlarımızın desteği ile insan merkezli belediyecilikte, bu tesiste olduğu gibi zirveye ulaştık. İnsan şehirler kurar. Yollar köprüler yapar. Ama, gönlü, ancak bir gönülde sükuna erer. Bir gönlü misafir ettiğinde varlığını hisseder, bir gönle girdiğinde kendini bulur. Şehri emanet görmek, şehri emanet almak, ‘Şehremini’ olmak, ancak gönül sahibi ise olur. Gönüllere girerek olur. İşte o zaman gönülden gönüle köprüler kurulur. Bu işler, daha önce bir örneği olmayan, zor işler. Ben, bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma, bu süreçte bizlere katkı koyan valimize, bakanlarımıza, vekillerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
NUMAN KURTULMUŞ: “İFTİHAR DUYDUĞUMUZ BİR PROJEDİR”
Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği BAREM projesiyle Bursa’nın son derece nitelikli ve önemli bir esere kavuştuğunu ifade eden AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da, bu güzel hizmeti sunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Güçlü Türkiye’nin güçlü toplumsal dokularından bir tanesini Osmangazi Belediyesi’nin ortaya koyduğunu belirten Kurtulmuş, “Osmangazi’de kardeşlerimize, evlatlarımıza ve büyüklerimize hizmet edecek çok değerli bir yatırımın bugün kapısını açıyoruz. Geçtiğimiz hafta açılışını yaptığımız 18 Mart Çanakkale Köprüsü, bizim için nasıl bir iftihar projesi ise bugün Osmangazi Belediyemizin sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirmiş olduğu OBAM projesi de iftihar duyduğumuz bir projedir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından BAREM bünyesinde hizmet verecek olan OBAM biriminin açılış kurdelesi kesildi. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve beraberindeki protokol, yeni açılan merkezi gezerek engelli vatandaşlar ve aileleriyle sohbet edip, yaptıkları çalışmaları inceledi.