Nilüfer Bostan sayısı 5’e çıktı
Türkiye’nin dört bir köşesindeki kooperatiflerin ürünlerini, “Nilüfer Bostan” markasıyla açtığı satış noktasında tüketiciyle buluşturan Nilüfer Belediyesi, İhsaniye’den sonra Ataevler, Altınşehir, Balat ve Yüzüncüyıl Mahallesi’nde Nilüfer Bostan satış noktasını hizmete sundu.
![Nilüfer Bostan sayısı 5’e çıktı](https://www.kentbursa.com/wp-content/uploads/2022/06/BOSTAN-scaled-700x420.jpg)
Nilüfer Belediyesi, NİLKOOP aracılığıyla hayata geçirdiği Nilüfer Bostan satış noktalarına yenilerini ekledi. İlki Nilüfer Belediyesi Halk Evi yanında açılan “Nilüfer Bostan” satış noktası, Ataevler, Altınşehir, Balat ve Yüzüncüyıl Mahallesi’nde de hizmete girdi. Böylece Nilüfer Bostanların sayısı 5’e çıktı. Yeni açılan 4 bostan için Altınşehir Mahallesi’ndeki satış noktasında toplu açılış töreni yapıldı.
Açılış töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer’de tarımsal üretimi geliştirmek ve sağlıklı gıdaya erişimi kolaylaştırmak için çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu: “Bir yandan üretim denemeleri yapıyoruz, bir yandan ata tohumlarımıza sahip çıkıyor ve onları yaygınlaştırmaya çoğaltmaya çalışırken, öte yandan doğal ve sağlıklı gıdaları tüketiciye ulaştırıyoruz. Bu amaçla NİLKOOP bünyesinde kendi markamızı oluşturduk ve ilaç kullanmadan ekolojik koşullarda ürettiğimiz ürünleri ve bu ürünlerin işlenmesiyle üretilen sağlıklı gıdaları Nilüfer Bostan markasıyla satışa sunmaya başladık. Nilüfer Bostan satış noktalarının ilkini İhsaniye’de açtık ve vatandaşlardan çok olumlu geri dönüşler alınca sayısını artırmaya karar verdik. Nilüfer Bostan satış noktalarının sayısını 5’e çıkarmış olduk. Bu sayı zamanla daha da artacak.”