Kültür Akademisi’nde Arkeoloji Kulübü heyecanı
Kentin sivil akademisi olarak da tanımlanan Kültür Akademisi bünyesinde biri Akademik düzeyde olmak üzere 8 eğitim programı – Beş’ten Sonra Sanat ve Bursa’da Sanat Her Yerde 2 adet Proje ve şiir edebiyat – Müzik, Halk Kültürü ve Kültürel Sanatsal etkinlikler yürütülmektedir.
Arkeolojinin temel esasları, bölümleri, en özel çalışması olan bilimsel kazıların deneyimlenmesi, yöntemlerinin öğrenilmesi ve uygulamalı saha çalışmalarıyla arkeolojik uygulamaları kavramları katılan sanatseverler tarafından öğrenilmesini hedefleyen Deneysel Arkeoloji Kulübü nün 120 öğrencisi ile Arkeopark Kazı alanında eğitimlerine başlamanın mutluluğu ve coşkusunu yaşamakta.
Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü ve Müzeler Şube Müdürlüğü işbirliğinde Kültür Akademisi eğitim programlarından Deneysel Arkeoloji Kulübünde alanında uzman Arkeologlar yönetimde devam eden atölye çalışmaları cumartesi günleri saat 10.00 ile 15.00 saatleri arasında Akçalar Aktopraklık/Arkeopark Höyüğü kazı alanında teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilmekte.
Kazı Teknikleri Atölyesinin yanında, Kilden çömlek yapım atölyesi tarih öncesi dönemde insanların günlük yaşamda kullandıkları Kilden yapılmış eşyaların üretim süreci öğretilmekte. Atölye 3 bölümden oluşmaktadır çömlek yapımı, fırın yapma, pişirme,
Taştan alet yapımı atölyesi tarih öncesi dönem insanının ihtiyaç duyduğu aletleri taşları şekillendirerek nasıl ürettiklerinin öğretilmesi eğitimiyle birlikte Tarih öncesi mimarlık atölyesi tarih öncesi dönem mimarisi teknolojisinin ve yaşam şartlarının öğrenilmesi. İ hedeflemekte.
Atölye; Kerpiç toprağı hazırlama ve kalıp yapımı Kalıp dökümü Mimari yapım olmak üzere 3 bölümden oluşmakta
Bursalı sanatseverlerin gösterdiği yoğun ilgi dolayısıyla İlk dönem kayıtlarının doluluğu ve kapalı olmasına karşın Deneysel Arkeoloji Kulübü kayıtları ikinci dönem için açık bulunmaktadır.