İYİ YERDEYİZ
Çağlar Şahin Akbaba “Ligde bu sezon iyi bir performans ortaya koyduk” dedi.
Ligde bu sezon iyi bir performans ortaya koyduklarını vurgulayan Çağlar, “Kaybettiğimiz basit puanlar da oldu ama neticede yine iyi bir yerdeyiz. Sezon başı geldiğimizde hep beraber bir söz verdik. Verdiğimiz sözün arkasında durduğumuza inanıyorum. Ben takım kalitemize, oyunculara ve teknik ekibe güveniyorum. Fikstür avantajını kullanırsak, ilk ikide hedeflediğimiz şampiyonluğa direkt ulaşacağımıza inanıyorum. Çünkü o kaliteye sahibiz. Şu anki hedeflerimiz doğrultusunda bence doğru yoldayız. Kalan 6 maça da en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Çalışmalar tekrar başladı, kampımız güzel geçiyor. İnşallah bu 6 maçta iyi skorlar alıp, Bursaspor’u hakettiği yere geri çıkaracağımıza inanıyorum.” dedi.
BÜYÜKLÜĞÜ TARTIŞILMAZ
Çağlar Şahin Akbaba, Bursaspor camiasının büyüklüğünün herkes tarafından çok iyi bilindiğini belirtti. Yeşil-beyazlı taraftarların takıma inanılmaz bir güç verdiğini dile getiren genç kaleci, “Bursaspor çok büyük bir camia. Taraftarlarımız çok önemli destek veriyor. Onların destekleri sayesinde bazı maçları çevirdik. Taraftarlarımızın bize çok büyük avantajı oluyor.
Bursaspor, Süper Lig’de şampiyon olmuş bir kulüp. Başka söze gerek yok. Hak ettiği yer de her zaman Süper Lig. Bursaspor’u hak ettiği yere çıkarmak istediğimizi her zaman söyledim. Bursaspor olarak Süper Lig’de yine büyük takımlara kök söktüreceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
FUTBOL SÜREKLİ DEĞİŞİYOR
Özellikle futbolun sürekli değiştiğini ve kendisini hazır tutmak için çabaladığını ifade eden Çağlar Şahin Akbaba “Kendimi geliştirmeye çalışıyorum. İnsan kendini geliştirmezse, hep yerinde sayar. Ben de bunun bilincinde olarak çalışıyorum. Bazı riskler alıyorum. Kendimi geliştirmek için bu riskleri almak zorunda hissediyorum. O yüzden önde oynuyorum. Önde oynadığım zaman çok eleştiri alıyorum ama ben kendimce doğru olanı yapmaya çalışıyorum. Üst düzey düşünüyorsan, hedeflerinde üst düzeyde olmak varsa, bunları yapmak zorundasın.
İbrahim hocanın kalitesi tartışılmaz. Onunla ilk kez Elazığspor’da çalışmıştım. Onun ilk teknik direktörlük tecrübesiydi. Orada zaten karakteri ve kişiliği belliydi. Bizi çok iyi temsil etti. Şimdi Bursa’da da beraberiz. O da şu anda çok iyi performans sergiliyor. İnşallah başarılarına üçüncü şampiyonluğu ekleyecek. Hem biz hem de o hedefine ulaşmış olacak.” açıklamasını yaptı.
BENİ MUTLU EDİYOR
Son günlerde adı Beşiktaş ile anılan tecrübeli kaleci “Menajerim Cenk Tekelioğlu, tekliflerin gelmesinin doğal olduğunu söylüyor. Ancak ben menajerime de başkanım Mesut Mestan’a da kalan 6 maça odaklandığımı, başka bir şeyle uğraşmak istemediğimi söyledim. Bu 6 maçta en iyi skorları alıp, Bursaspor’u hakettiği yere çıkarmak için elimden geleni yapacağız. Şu anki tek düşüncem o. Sezon bittikten sonra başkanımla, menajerimle oturup konuşuruz. Her iki tarafın menfaati için de gerekli her şey yapılır diye düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
EN BÜYÜK HEDEFİM MİLLİ FORMA
Öncelikli hedefinin Bursaspor’la şampiyonluğa ulaşıp, gelecek sezon Süper Lig’de mücadele etmek olduğunu hatırlatan Çağlar, “Tabii ki en büyük hedefim A Milli Takım’da forma giymek. O formayı giyip, ülkemi temsil etmek. Bunun için çalışıyorum. Bu başarılarımın sonucunu inşallah A Milli Takım’a çağrılarak elde edeceğime inanıyorum. Eğer hedefinde daha üst seviyeler varsa, her zaman daha iyisini yapmak isteyeceksin. O yüzden şu anda günümüz futboluna ayak uydurmaya çalışıyorum. Bu şekilde herkesin gelişebildiğinin bilincindeyim, bunu görüyorum. Onlar geliştikçe kendimin de gelişeceğini hissediyorum. Çünkü geride kalmamak için daha iyi çalışmalısın. O yüzden çalışmalarımı çok iyi şekilde yapıyorum. İnşallah hedeflediğim yerlere ulaşacağıma inanıyorum.” Dedi.