İyi niyetin suistimali
Hepimiz belirli bir yaşa gelmiş bir çok defa arzu etmediğimiz deneyler yaşamışızdır hayatımızda.
Deneyimlerimizden bir tanesi de sık sık karşılaştığımız nankör insanlar meselesidir ki bu maalesef iyi niyetin suistimal edildiği en can sıkıcı durumdur.
Nankörlük genelde yapılan iyiliğin kıymetini bilmemektir.
Almayı bilen ama vermeyi bilmeyen, sağlıklı iletişimden haberi olmayan, bencil bir kimsenin en son ulaşabileceği son nokta ve bir kişilik özelliğidir nankörlük.
Öyledir ki; nankör insan yapılan iyiliklerden anlamayan bir insandır. Malum bu tür insanların hem kendisine hem de çevresine pek yararları dokunmaz. Yapılan tüm iyilikleri unutması için de tek bir zarar görmesi yeterlidir. Bahsettiğim nankörlük duygusu hainlik ve ihanet alışkanlığı doğurur, zamanla da huy ve mizaç edinilerek yıkıcı davranışlarla bireylere zarar veren sonuçlar doğurmaya başlar.
Vefalı insan; hatanızı da görse, iyiliğinizi unutmaz. Nankör insan; bir tek zararınızı görse, bütün iyiliklerinizi unutur. İnsanlara iyilik yaptıkça maalesef ki iyiliği sizin görevinizmiş gibi benimseyip sürekli sizden beklerler. Yapmadığınızda da sizden kötüsü yoktur tabii… Muazzam bir nankörlük çeşidi.
Şayet en yakınınızla dahi iyi niyetleriniz suistimal ediliyorsa, yapılacak tek iş yol yakınken ilişkinizi minimuma indirmek veya son vermektir.
Çoğu durumda da nankör insanlar kötü insanlar değildir; lakin onlar sadece kısır döngülere hapsolmuş durumdadırlar.