BU İŞ NASIL OLUR?
Bursaspor’un rakipleri Adana Demirspor, Erzurumspor, Hatayspor ve dikkat edilmesi gereken iki takım Altay ve Giresunspor. Özellikle önümüzdeki 3 haftada alınacak 3 galibiyetle alınacak 9 puan Timsah’ı Süper Lige taşıyacaktır.
Fatih AKKUŞ
Bursaspor sezon başında düşer, kaybeder diyenleri yanıltmaya devam ediyor. Ancak sahasında olmayacak kayıplar yaşayan Timsah taraftarının güvenini bir türlü kazanamadı. Peki Bursaspor bu sezon hakettiği yere dönmek için ne yapacak? Neler Bursaspor’u hayata bağlayacak? Özellikle son 3 hafta ve önümüzde ki 3 haftalık periyot belirleyici olacak mı?
SERİ GALİBİYET ŞART
Özellikle Bursaspor’un önümüzdeki 3 haftada 3 galibiyet ile alacağı 9 puan Timsah’ı Süper Lige çıkaracaktır. Henüz daha erken diyenler olacaktır ancak Bursaspor’un rakipleri Adana Demirspor, Erzurumspor, Hatayspor ve dikkat edilmesi gereken iki takım Altay ve Giresunspor. Daha önce yaptığımız analizlerde Eskişehir’in Bursa’dan puan veya puanlar alacağını yazmıştık. Giresunspor ve Altay’ın da puan kaybedeceğini ancak Play-Off gurubunun en gözde adayları olduğunu. Adana Demirspor’un da puan kaybedeceğini, hatta tepe taklak ineceğini yazmış ve Adana camiasından tepki görmüştük. Nitekim yazdığımız hafta Adana Demir ve Hatayspor puan kaybetmişti. Şimdi Bursaspor Osmanlı deplasmanından 3 puan alarak taraftarını tekrardan maça çekecek ve o maçta alacağı galibiyetle rakibinin ilk 2 hayaline son verecektir. Aksi takdirde Bursaspor için ilk 2 hayal olarak kalacaktır.
YA TUTARSA
İşte bu ilk 2 maçta Timsah eğer 6 puan alırsa Erzurumspor’un da kupada ilerlediğini varsayarsak Bursaspor deplasmanda da puan veya puanlar alacak güce sahip. Bunu başardığında ise rakiplerin kendi gücünde ve şampiyonluğun en büyük adaylarından birine yenilmesiyle demorolize olacak ve timsah sahnede tek kalacak gibi duruyor. Play-Off guruplarına kalmadan alınacak her puan Timsah’ın sene sonu hayalini gerçekleştirmesine yarayacak. Unutulmamalıdır ki Eskişehir mağlubiyeti bir eşik atlama maçıydı ve yine başaramadık. Ancak rakiplerine kaybetmeyen Timsah bu ligden de güle, oynaya çıkacaktır.