ŞADİ ÖZDEMİR GELECEĞE YATIRIM YAPIYOR

ŞADİ ÖZDEMİR GELECEĞE YATIRIM YAPIYOR
30.09.2024
A+
A-

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kreşlerin kadınlar açısından bir özgürlük olduğunu, açılan her kreşin kadınların iş hayatında aktif rol almalarını sağladığını söylerken 5 yılda 25 kreş açacaklarının da vurgusunu yaptı.

MELİKE TİMUR

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Kent Bursa Gazetesi ekibini makamında ağırladı. Görüşmeye Kent Bursa Gazetesi Genel Müdürü Tüba Demir, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hıdırcan Kaya ve yazarlardan İbrahim Çoban ile Melike Timur katılım gösterdi. Kaçak yapılaşmadan sosyal hizmetlere kadar birçok konuya açıklık getiren Başkan Özdemir, kreş konusunun ayrıca üstünde durduklarını söyledi. 5 yılda 25 kreşi tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Özdemir, ‘‘Kreşleri, çalışan, ev hanımı tüm annelerin özgürlüğü olarak görüyorum. 5 yılı 25 kreş ile sonlandıracağım. Hem çalışan kadınları hem de ev kadınları çocuk doğurduklarından itibaren onlarda bir  baskı başlıyor. Ataerkil bir toplum olarak kadınlarda psikolojik baskı yaratılıyor. Biz istiyoruz ki kadınlarımız iş hayatını terk etmesin, biz sizin çocuğunuza bakacağız. Büyükşehir’in Bursa Yuvam projesinden bağımsız kendimiz bağışçılarımızla birlikte yürütüyoruz bu projeyi. Yaptığımız projelerin kapasiteleri de 3-6 yaş aralığında. Bir diğer düşüncemiz de gece kreşleri yapsak mı acaba diye, fakat herhangi bir başlama durumu söz konusu değil. 5 yılda 25 kreş demek 25 milyon dolar da finanse edeceğiz demektir’’ dedi.

ETÜT MERKEZLERİ KURULACAK

Etüt merkezleri oluşturmak için çaba göstereceklerini vurgulayan Başkan Özdemir, “Bir diğer projemiz mahallelerde gönüllü emekli öğretmenlerimizle etüt merkezi hazırlamak. Amacımız ebeveynlerin boyunlarındaki yükü minimal seviyeye indirmek. Öğretmenlerle beraber koordineli bir şekilde öğrenciler ödevlerini ve tekrar yapmış bir şekilde evlerine dönmelerini hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRILIYOR

Geçmiş dönemde başlayan ve yeni dönemde de devam eden ‘Boyun Kadar Kitap Oku’ kampanyası hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Şadi Özdemir, ‘‘Okullarda yarışmalar yapıyoruz. En çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendiriyoruz. 55 bine yaklaşık küçücük çocuklar 600 bine yakın kitap okumuş. Bir ayda 2,3 kitap bitirip başkanım kitap istiyoruz diyen çocukları görünce o kadar mutlu oluyorum ki devamı için bütün çabamız” dedi.

‘‘ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARI UNUTMADIK’’

Özel gereksinimli çocukları da unutmadıklarını söyleyen Başkan Şadi Özdemir, “Bizim Ev projesi kapsamında yürüttüğümüz ebeveynlerin çocuklarını gelip bıraktıkları o sırada başka işlerini hallettikleri çocuklarına bizim baktığımız, gerektiği yerde arabalarını Nilüfer Belediyesi olarak tamir ettiğimiz bir proje” diye sözlerine ekledi.

ÇİVİ ÇAKANIN KAFASINA ÇAKARIM

Kaçak yapılaşmayla mücadelelerini sürdüreceklerini, tarım alanlarının geleceğimiz olduğunu söyleyen Başkan Özdemir, ‘‘Kaçak yapılaşma işi artık bitiyor. Herkes hakkını alsın, emsali neyse ona kabul olsun diyoruz. Yapılması gereken projeler dışına çıkılmasına karşıyım. Biz marka kullanan insan değiliz, burada görevliyiz. 550 bin Nilüferlinin memuruyum.  Doğru yatırımlar ve geleceğe doğru adımlar atmamız gerektiğinin bilincindeyiz. 50, 100 yıl sonraki Nilüferi düşünerek hareket ediyoruz. Yaşam kalitesi, kültür sanatı kaybetmemek lazım. Kent rantı, kentin lehine olması lazım” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.