Bursa’nın Yeni Yıldızı: TEKNOSAB Lojistik Park

04.09.2024
A+
A-

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa için heyecan verici bir gelişmeyi duyurdu:

TEKNOSAB’da hayata geçirilecek Lojistik Park projesi, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) onay aldı.

Bu müjdeli haberi geçen Salı günü yapılan BTSO Haziran ayı meclis toplantısında paylaşan Burkay, Mayıs ayındaki toplantıda duyurduğu yaklaşık 170 milyon dolarlık yatırımın da startını vermiş oldu.

Proje kapsamında, Girişim Sermayesi Yatırım Fonu modeliyle tüm BTSO üyelerinin de yatırım yapabileceği bu dev projede, pay ihraç süreçleri kısa süre içinde başlayacak.

262 bin 600 metrekarelik alanda yükselecek bu proje, Bursa’nın lojistik haritasında devrim yaratacak. Burkay, bu önemli projenin 30 ayda tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti.

Lojistikte Yeni Dönem: TEKNOSAB

Hatırlarsanız, Burkay geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, TEKNOSAB Lojistik Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun kurulduğunu duyurmuştu. Bu fon, aynı zamanda TEKNOSAB Lojistik Park A.Ş paylarına yatırım yapacak ve lojistik merkezinin inşaatı ile işletmesinden sorumlu olacak. Fonun içeriğine gelince;

5 ana pay grubu bulunacak. İlk olarak, TEKNOSAB yatırımcıları ve BTSO organ üyesi iş insanları imtiyazlı paylara sahip olacak. Diğer paylar ise Türk iş dünyası, emeklilik fonları ve nitelikli yerli-yabancı yatırımcılara açılacak.

Bu proje, Bursa ve Türkiye sanayisi için kritik bir dönemeçtir.

Neden mi?

Çünkü lojistik, tüketim mallarının üretimden tüketiciye kadar sorunsuz, hızlı ve maliyet etkin bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. Teknolojinin hızla gelişmesi ve e-ticaretin hayatımızın merkezine oturmasıyla birlikte, lojistik sektörü hiç olmadığı kadar önemli hale geldi.

Tren Hala Gelemedi…

Ancak burada bir parantez açmak lazım.

Lojistik Park’ın tam verimle çalışabilmesi için ulusal demiryolu ağına bağlanması şart. Rahmetli Kemal Demirel, Bursa’ya tren gelmesi için çok çaba sarf etmişti; fakat sağlığında bu hayali gerçekleşmedi.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa için önemli lobi faaliyetleri yürütüyor, bunu biliyoruz. 55 bin BTSO üyesinin gücüyle de bu çabaların meyvelerini topluyor.

O zaman buradan, Burkay’a bir çağrım var:

Bursa’nın ulusal demiryolu ağına bağlanması için lobi faaliyetlerini hızlandırın. Hızlı trenin bir türlü gelememesi bir derdimiz. Diğer taraftan da, yük taşımacılığı için Bandırma üzerinden en azından lojistik parka bir hattın bağlanması konularında da çalışmalara öncelik verilmeli.

Elbette, topu sadece Burkay’a atıp bir köşeye çekilemeyiz. Hepimiz bu konuda bir şeyler yapmalıyız. Siyasetçilerden iş dünyasına, herkesin desteğiyle Bursa’nın bu büyük projesi daha da anlam kazanacaktır.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.