Bursa’da “körfez seferleri” başladı

Bursa’da  “körfez seferleri” başladı
13.07.2024
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in seçim vaatleri arasında yer alan “Körfez Seferleri” projesi açılışı gerçekleşti.

31 Mart yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey, seçim sürecinde ulaşımı canlandırmak adına vaatleri arasında bulunan “Körfez Seferleri” projesi Mudanya BUDO iskelesinde hizmete açıldı.

MELİKE TİMUR

Açılış konuşmasına başlayan Mustafa Bozbey’ in konuşmasında öne çıkanlar;
Bugün burada önemli bir eksikliği gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bursalılar burada bir sefer düzenlense seferler olsa biz de karşıya gidip gelsek en azından akşam gidip sabah gelsek işlerimizi görsek diye sürekli olarak bizlere bu talebi iletirlerdi nasipmiş ve o da bugünmüş.
Sevgili hemşerilerim sevgili misafirlerimiz aslında bu seferlerin başlamasıyla birlikte hem mudanya’da hem de Duraklarda çok hareketlilik olacağına ve esnafı da bu projeyle birlikte yüzün geleceğine inanıyorum.
tabii ki bu doğal güzelliklerin yanı sıra denizi ile iç içe bulunan ve iç içe yaşayan kentlerin başında ve en güzel kentlerden bir tanesi olduğunu hepimiz biliyoruz.
Bugün burada bu heyecanı hep birlikte yaşamanın da mutluluğunu yaşıyorum gerçekten bu seferleri hayal etmiştik işte hayal ettiğimiz gün geldi çattı ve gerçeğe dönüştü
Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak sizlere daha yaşanabilir daha mutlu daha huzurlu daha güvenli ve daha dirençli bir sunmanın sözünü vermiştik ve bunu gerçekleştirmeye de devam ediyoruz.
Bu anlamlı günde sizlerin burada olması hakikaten son derece önemli ve hepinize katıldığınızdan dolayı teşekkür ediyorum.
Tabii ki özellikle sevgili başkanımız da hem bu bölgede hem de ilçelerimiz ve bölgelerimizde eski beldelerimizde mahallelerde gezerken bazıları durdurup şunu söylüyorlar ya biz niye karşıdan karşıya bir yine İstanbul’daki gibi geçemiyoruz diye hatırlıyorsun değil mi başkanım, bu tür sözlerle çok karşılaşmıştık onun için herhalde il başkanım da benim gibi mutlu olanlardan bir tanesi.
Sevgili dostlar sevgili çalışma arkadaşlarımız belediye başkanlarımız burada özellikle Karacabey‘den de gelen başkanımıza da teşekkür ederim.
Bursa cennet gibi bir yer aslında tabii tarihi var kültürü var ama önemli bir tanesi doğal güzellikleri açısından da gerçekten cennet bir kentdeyiz daha önce bu Hatta yüzmeyi öğrendiğimiz kısımda derin sohbetler yaptığımız onunla birlikte zaman zaman da deniz ile konuştuğumuz bu güzel kıyılar gerçekten manzaranın incisi deniz denizin

Aslında körfez içi seferler çok daha anlamlı olacak ve çok daha fazla misafirimizin buraya gelmesi sağlanacak evet Körfez seferleriniz sayesinde hemşerilerimiz hem dışardan ya da içerden gelecek hemşerilerimizle birlikte misafirlerimizle birlikte Mudanya’da gerçekten hem esnafınıza destek olacaklar aynı zamanda denizin de mavinin de keyfini çıkarmış olacaklar.
Değerli arkadaşlarımız bu seferleri biz 450 kişi kapasiteli model ve konforlu yapacağız.
Bursa’dan Mudanya‘ya uzun zamandır bu hayal gerçeğe dönüşmüş oldu.
Körfezlerimizi öncelikli olarak cuma cumartesi ve pazar günleri düzenleyeceğiz ancak önümüzdeki süreçte yine Bursa’nınların hemşerilerimizin talepleri ile birlikte yaz ayları boyunca her güne çıkarmayı bekliyoruz çünkü biz istiyoruz ki Mudanya ve Bursa halkı hep beraber bu körfez seferlerine sahip çıksınlar ve kullandıkça talep ettikçe hem saatlerini hem de günlerini daha fazlaya çıkararak arttırarak buradaki hizmetimizi üst noktalara taşımak istiyoruz.
Sevgiler hemşerim sevgili dostlar Bursa Büyükşehir belediyesi olarak her vatandaşımızın bu güzelliklerden eşit şekilde faydalanması için çaba gösteriyoruz sosyal demokrat belediyecilik anlayışınızın bir yansıması olan bu proje huzur mutluluk ve gülümseme dolu dolu bir Bursa için önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarımla müdürümüze çalışma arkadaşlarımıza destek olan belediyemizin personeline huzurlarınızda teşekkür ediyorum inanıyorum ki en güzel hizmeti verelim Bursa’nın gerçekten farklılığını ortaya koyacak olan arkadaşlarımız her şeyi düşünerek hareket ettiler ve bundan sonra da derecede aynı şekilde bu duvarlığı göstererek bursalıların tamamının gülümsemesini sağlamış olacağız.
Tekrar katılmamızdan dolayı teşekkür ediyorum ve seferlerimiz hayırlı uğurlu olsun ve esnafımıza da bol kazanç getirsin.

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “İnsana hizmetler Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeleri tarafından hızlı bir şekilde yerine getiriliyor. Bugün yaptığımız bu sahil ilçeler bizi birbirine bağlayan, sevdiklerimizi, işlemlerimiz daha rahat daha hızlı ulaşabileceğimiz bir hizmeti açmanın gururuyla buradayız. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen başta belediye başkanımız, BURULAŞ genel müdürümüz ve bütün emekçilere, herkese şükranlarımı sunuyorum daha iyi günlerde görüşmek ve buluşmak dileğiyle” diye konuştu.

Bursa millet vekili Orhan Sarıbal’ın konuşmasında öne çıkanlar
Türkiye’nin kültürel tarihsel kurtuluşunu ifadesinin çok önemli bir noktasındayız barış kentindeyiz.
Türkiye’de insanların onurlu yaşayacağı bir Türkiye hayalidir bu hayalin gerçekleşmesi için Bursa halkına yeni bir hizmet tutmak adına buradayız çok kıymetli ve çok değerli buluyorum bu parçayı kentin turizm açısından kıymetli biliyorum iş turizm açısından kıymetli buluyorum ama en önemlisi Bursa’nın zenginliklerinin halk yararına toplum yararına kullanılması adına kıymetli buluyorum.
Bugüne kadar da bundan sonra mücadele eden değer katkı koyan Bursa’nın da Türkiye’nin aydınlık geleceğine emek veren herkese ama herkesi kutluyorum bu projenin de emeğini geçen herkesi tekrar kutluyorum başarılı olmasını geleceğe daha büyük bir alan açılmasını dileğimle hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.