Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran Ayı Toplantısının 2. Oturumu gerçekleştirildi

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran Ayı Toplantısının 2. Oturumu gerçekleştirildi
25.06.2024
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısının 2. Oturumu, Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısının Oturumu, Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya, İlçe Belediye Başkanları, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekilleri ve Meclis Üyeleri katıldı.

Ormanların yangınlarının her geçen gün can almaya devam ettiğini belirten ve ülke ormanlarının korunmasının önemine dikkati çeken MHP Grup Sözcüsü İsmail Şenol,Bursa ormanlarının korunması gerektiği ifade ederek Bursa Büyükşehir’in bu konudaki çalışmalarının takipçisi olacaklarını söyledi. Sözlerinin devamında A Milli Takımın Portekiz karşısında kaybettigi maçta sosyal medya hesabından “Yaşasın Portekiz” mesajını paylaşan eski DEM Parti Milletvekiline tepki göstererek, “Cephesinin karşısında Türk balası kurt olur yeri gelir vatanı için şehit olur 24 Haziran 2017 tarihinde şehit Eren Bülbül kardeşimiz bundan tam 7 yıl önce Facebook hesabında biri de çıkıp demiyor ki eren iyi ki varsın diye yazmıştı ve kendisini korumak için bir ambulans tereddüt etmeyen vücuduna 41 kurşun isabet eden şeyi astsubay Ferhat Gediği rahmet ve minnetle tekrar anıyoruz ve iyi ki varsınız diyoruz bu durumu düşüncelerle Milliyetçi Hareket Partisi grubu adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

İKLİM KRİZİNE DİKKAT ÇEKTİ 
Her geçen gün iklim krizinin derinleştiğini belirten AK Parti Grup Sözcüsü Şahin Biba da, dünyada artan savaş ve çatışmalara işaret etti.

CHP GRUBU YANGINLARA DİKKATİ ÇEKTİ 
Gündemdeki yangınlar hakkında açıklamalarda bulunan CHP grup sözcüsü Yücel Akbulut ise Türkiye genelinde ve özellikle Bursa’da tarım ve ormanlık alanlarda meydana gelen yangınların yüreklerini yaktığını belirtti.
Akbulut, “İlçesinde çöplük yangını şiddetli rüzgarın etkisiyle şiddetli rüzgarın etkisiyle önce makilik alana daha sonra ormanlık bölgeyi tehdit etti. Gene Çanakkale ve Eceabat ilçesinde tarım arazilerinden kaynaklanan yangın çıktı meydana gelen bu 2 orman yangını büyük başarıya ulaştı toplam 952 futbol sahası büyüklüğüne denk gelen 680 miktar ormanlık alan yandı Haziran ayı başında köyünde yangının ardından Bursa Büyükorhan ilçesi demirler köyünde çıkan orman yangınında 250 arazi hektar yandı hektar arazi yandı. Orman Genel müdürlüğü verilerine göre geçen yılın aynı dönemine 84 orman yangını kaydedilirken bu yıl sayı yaklaşık 5 kat artarak 399 küresel ısınmadan kaynaklı oldu. Yukarıda bahsettiğimiz yangınlarda da görüldüğü üzere insan kaynaklı da olabiliyor bu 2 temel faktör dikkate alındığında orman yangınlarının nasıl engellenebilir. Sorusuna da dolaylı bir cevap vermiş oluyoruz insan kaynaklı ihmal ve dikkatsizlikleri bireysel olarak topluluklar kurumlar ve hatta yasalarla birlikte daha geniş bir sorumluluk altına göze çarpıyor. Yangın riski taşıyan bölgelerin tespiti kurak mevsimlerde gerekirse ormana girişlerinin engellenmesi yardım koridorları oluşturulması, toplumsal farkındalığının artırılması gibi önlemler bu kapsamda üçüncü halkı ise elbette ki iklim krizine karşı olan küresel sorumluluğumuz olan ekolojik ayak izinin azaltılması orman yangınlarının azalmasına neden oluyor. Orman yangınları neticesinde canlı türlerinin yaşam alanları yok oluyor biyoçeşitlilik çiftçiye zarar görüyor ağaçlar yoksa ve ormanın azalırsa hava kirlilikleri artıyor. Toprağa tutacak bitki örtüsü yokluğu sel erozyon ip afetlerin hem sıklığına hem de yapımcılığını arttırıyor sıcaklık nem rüzgar gibi faktörlere doğrudan etki edeceğinden iklim sistemi bozuluyor ekolojik kırılganlık artıyor. Ormana bağlı yaşam aktiviteleri barınma her yangınla birlikte canlarımız yanmasın istiyorsak organlarımıza iyi bakmaya bugünden başlamak ve gerekli tedbirleri bütüncül şekilde almak zorundayız. Orman yangınlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyoruz acil şifalar diliyoruz. Bölgede yaşayan vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz sayın başkan egemenliğe dayanan tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturan ilk kuruluş belgesi olan Amasya Genelgesinin 22 Haziran 1910 dokuzda imzalanması üzerinden 105 yıl geçti Amasya genelgesinin ilk cümlelerinde Batı’nım bütünlüğü milletin istiklali tehlikededir milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” diye konuştu.

EKMEK ZAMMI MALİYETİNİ ANCAK KARŞILIYOR 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BEŞAŞ ekmeğe yapılan zamla ilgili eleştirilerilere cevap vererek, girdilere yüzde 100 zam geldiğini belirterek yapılan zam ancak maliyetini karşıladığını ifade etti.

KADINLAR PLAJI TARTIŞMASI

AK Parti Grubu ile İYİ Parti Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı arasında sosyal medyada paylaşılan ve kadınlara yönelik olan plaj hakkın sarf edilen sözlere ilişkin özür tartışması yaşandı. İYİ Parti Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın tüm kadınlardan özür dilemesi ile tartıştma son buldu.

Açılış konuşmalarının ardından gündeme geçildi. Kabul edilen maddeler şöyle:

Merinos Nikah Salonu 10 yıllığına Osmangazi Belediyesi’ne tahsis edildi.

İmar ve bayındırlık komisyonunun Kestel Narlıdere Nazım alt yapı nazım planı kararı kabul edildi.

ULUDAĞ OTOPARKI BURULAŞ’A DEVREDİLDİ

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun, Hüküm ve tasarrufu Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan, Osmangazi ilçesi, Kirazlı Mahallesi, Uludağ Oteller Bölgesinde toplamda 19.779 m² alanın otopark işletmeciliğinin Belediye iştiraklerinden BURULAŞ’a devredildi.

BURSA’DAKİ DEPREMZEDELER SU PARASI VERMEYECEK

Bursa’ya ikamet amaçlı gelen depremzede ailelerden BUSKİ tarafından su abone bedeli ve su faturalarının tahsil edilmemesi kararı oy birliği ile alındı.

BURULAŞ’A BORÇLANMA YETKİSİ

BURULAŞ (Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.)’ın 2024 yılı için yürütülmekte olan çalışmaların karşılanabilmesi için 560.000.000,00 TL borçlanma yetkisi verilmesi” ile ilgili raporu, mecliste onaylandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.