DEPREM BÖLGESİNE ULUDAĞ ELEKTRİK ENERJİSİ
Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, deprem bölgesine dönük çalışmalarını ve yürüttükleri sosyal projeleri Kent Bursa’ya aktardı. Aytac, deprem dayanışmasının her yerde devam etmesi gerektiği yaklaşımıyla bu bölgeden ayrılmak zorunda kalan vatandaşların karşılaşacağı zorlukları hizmet alanında kolaylaştırmayı amaç edindiklerini söyledi. Aytac, bölgede bulunan vatandaşlara yönelik kalıcı projeler geliştirmeye devam edeceklerini de vurguladı.
HIDIRCAN KAYA
Güney Marmara’da 3 milyonu aşkın müşteriye hizmet veren Uludağ Elektrik’in çalışmalarını Genel Müdür Ali Erman Aytac ile konuştuk. Deprem bölgesindeki çalışmalardan sosyal sorumluluk projelerine kadar yapmış oldukları faaliyetleri Kent Bursa’ya aktaran Aytac, enerji fiyatlarına da değindi. Pandemi zamanında dünyada tüm emtia fiyatlarında olduğu gibi enerji emtialarının fiyatlarında da büyük bir düşüş gördüklerini ancak pandeminin bitmesiyle beraber de bu durumun tam tersi yönde bir seyir izlediğini aktaran Aytac, “Pandemi döneminde hem elektrik hem de akaryakıt tüketimleri çok ciddi derecede azaldı. Pandemiden çıkışla beraber azalan bu tüketimler de artarken, hem diğer emtiaların hem de enerji emtialarının fiyatları çok yüksek bir şekilde artış gösterdi. Ülke olarak biz de bu yükselişlerden etkilendik. Özellikle geçen sene hem doğal gaz fiyatlarında hem de elektrik fiyatlarında kayda değer artışlar gördük. Elektrikteki artışın sebebi de, enerji fiyatları borsasının fosil yakıtlar üzerinden belirlenmesidir. Hem doğal gazda hem de kömürde Dolar bazında dahi 7-8 katlık artışlara maruz kalınması fiyatları da artırdı. Geçtiğimiz senenin sonundan itibaren hem savaşın etkilerinin bir miktar dinmesi hem de ılıman bir kış geçirmemiz bu fiyatların gevşemesine yol açtı. Bunun da sonuçlarını, Ocak ayında sanayiye yapılan indirimle, sonrasında Nisan ayında da tüm abone gruplarına yapılan ciddi miktardaki indirimlerle görmüş olduk. Yaz aylarında da benzer fiyatlarla bu seyir devam ediyor” dedi.
“DEPREM BÖLGESİNE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Deprem bölgesinde gerçekleştirdikleri çalışmaları aktaran Ali Erman Aytac, “Türkiye’deki tüm kurumlar gibi depremin ilk anından itibaren bölgede olmaya gayret gösterdik. Hızlıca yardımlarımızı bölgeye ulaştırdık. Depremin ilk anında soğuk kış günlerinde insanların yaşamsal ihtiyaçlarını gidermek için uğraştık. İçinde gıda, içecek, mont, battaniye çadır gibi malzemelerin olduğu ihtiyaç TIR’ımızı organize ettik. Yardım noktamızı Hatay olarak belirlemiştik ve oraya yardım malzemelerini gönderdik. Deprem bölgesine yapacağımız yardımlar, uzun vadeli bir serüven. Desteğimizi bölgeden hiç çekmek istemiyoruz. Düzenli olarak da her ay bir faaliyet vesilesiyle orada olmak istiyoruz. Kadınlar Günü vesilesiyle arkadaşlarımızın hazırladığı hediyeleri oraya ulaştırdık. 23 Nisan ve Ramazan Bayramı vesilesiyle yine bölgeye gittik. Çocuklarımız için hazırladığımız kıyafetleri, kırtasiye ürünlerini ve hijyen malzemelerinden oluşan kitlerimizi bölgeye ulaştırdık. Deprem dayanışması her yerde devam etmesi gerekiyor, çünkü pek çok sayıda insanımız farklı yerlere göç etti” şeklinde konuştu.
DEPREMZEDELERE HOŞ GELDİN PAKETİ
Faaliyet alanında bulunan şehirlere depremzedelerin geldiğini aktaran Aytac, abonelikleri sırasında hoş geldin paketi oluşturarak yardımcı olduklarının altını çizdi.
“4 ŞEHİRDE 4 ORMAN KURDUK”
Geçmiş yıllarda yapmış oldukları projeleri sürdürülebilir kılmak istediklerini söyleyen Aytac, Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesinden bahsetti. Aytac, “Geçtiğimiz yıllarda başladığımız her sene de devam ettirdiğimiz projeler var. Bunlardan en önemlisi Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi. Dijitalleşme ve sıfır atığa çok önem veriyoruz ama buna rağmen kağıt tüketimimiz yüksek seyrediyor. Teşvik edici çalışmalar gerçekleştirerek müşterilerimizin yüzde 60’ının elektronik faturayı tercih etmesini sağlasak da
yüzde 40’lık bir kesim hala kağıt faturayı tercih ediyor. Onun dışında abonelik işlemlerinde sözleşmelerin ciddi bir kısmı e-mail ve SMS olarak yollansa da bazı sayfalar imza gerektirdiği için çıktı alıyoruz. Şirket olarak yapmış olduğumuz kağıt tüketimini her sene nötrleyip doğaya kazandırmak istiyoruz. Onun için de hizmet bölgemiz olan Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da 4 tane orman kurduk. Bu projemize de Yeşil Dönüşüm Ormanları ismini verdik” açıklamasında bulundu.
SOSYAL FATURALAR PROJESİ
Sosyal Faturalar Projesini aktaran Aytac, ülkenin gündemine göre faturaların altında mesajla bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Aytac, “Zaman zaman faturalarımızın rengini değiştirerek oradaki dikkat seviyesini artırmaya çalışıyoruz. Her sene faturalarımızı pembe olarak tasarlayarak, kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserine dikkat çekmeye çalışıyoruz. Sosyal Faturalar Projesinde en son mesajımız da Kızılay’ın kan stoklarının bitmesiyle ilgili olmuştu. Hem faturalarımızın rengini kırmızıya çevirdik hem de faturalarımızda yer verdiğimiz mesajımızla Kızılay’a kan bağışı gerçekleştirebilecekleri noktalara dikkat çektik” dedi.