SÜPERMEN MUHTAR

SÜPERMEN MUHTAR
05.05.2023
A+
A-

 

KÖKSAL LADİK

Kavaklı Mahallesinin bayan Muhtarı Serap Özbay’ın 10 parmagında 10 marifet var.

2022 yılında Ankara’da Kamuder Dernegi tarafından yılın muhtarı seçildi.

Türk Sanat Müzigi Muhtarlar Korosu kurucusu ve solist aynı zamanda Nilüfer Müsuki Dernegi solisti.

Türkiye Muhtarlar konfedarasyonu Marmara Fedarasyonu Bursa İli kadın kolarından sorumlusu, 2016-2019 yıllarında Bursa Büyükşehir Kent konseyinde yürütme kurul üyeli yaptı.

Mahallenin tüm sorunlarını tek tek çözen gece gündüz demeden mahalle sakinleriyle beraber olan telefonu hiç susmayan 2.Dönem Kavaklı Mahallesinde Muhtar olan Serap Özbay’ı mahalle sakinleri tarafından çok sevilen, enerjik, güleç yüzlü, sempatik, yardım sever, sanatçı muhtara “Kavaklı Mahallesinin Süpermen Muhtarı” diyorlar.

Süpermen Muhtar kendini şöyle anlatıyor; Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar bölgemizin Kavaklı Mahallesi muhtarıyım.2014 yılından beri muhtarım. Mahallemizin muhtarlık binası yoktu. Çok ugraşlar sonucunda Osmangazi Belediyesi tarafından yapıldı.Bir kızım üç yaşında bir kız torunum var. Bursa’nın Osmangazi Hisarın Mahallesine 1989 yılında gelin geldim. Sınırlarımda bulunan Üftade Türbe ve Camii’nde din truzimi olarak çok önemli bir yer alıyor.Yurt dışından ve Türkiye’nin her ilinden yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlıyoruz. Mahallemizde eski komşuluk kültürünü yaşatmak için her sene Ramazan da alanda iftar programı düzenliyoruz. Birlik beraberliği güçlendirmek adına sosyalligi seven birisiyim. Yenilikleri seviyorum, yaklaşık beş senedir sürdürdüğümüz Nilüfer Müsukisi Dernegi ve Osmangazi ve Yıldırım ilçesinden oluşan muhtarlar koromuz var ve koronun ilk kurucularından birisiyim. Ayrıca Nilüfer Musiki Derneğine gidiyorum.Şefimiz Doçent Dr.Aydın Atalay ve Dernek Başkanımız Haluk Taşkeser çok özel insanlar bu çatının altında olmaktan çok mutluyum. Geçen sene 2022 yılının Haziran ayında Ankara’da bulunan Kamuder Derneğinden yılın muhtarı ödülünü aldım bu beni çok onurlandırdı. Döndüğümde mahalle sakinlerim coşkulu bir kutlamayla karşıladılar bu kutsal görevi cenabı Allah bana nasip ettiği için ne kadar şükretsem azdır. Sağlığım elverdiğince önümüzdeki dönemdede Kavaklı Mahallesi muhtarlıgına tekrar adayım. Mahalle sakinlerimiz tekrar seçerlerse yapmış oldugumuz hizmetlere devam etmek istiyorum”””şeklinde konuştu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.