Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi de kapatıldı

Suudi Arabistan’da Korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Mekke’deki Mescid-i Haram ve Medine’deki Mescid-i Nebevi’de cuma namazı kılınmadı.

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi de kapatıldı
20.03.2020
A+
A-

Çin’de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan korona virüs nedeniyle ülkelerdeki vaka sayıları artmaya devam ederken Suudi Arabistan’da toplam vaka sayısının 274’e ulaştı. Suudi yetkilikler, virüsün yayılmasına engellemek için Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’de Cuma namazının kılınmamasına karar verdi.
Harameyn İşleri Genel Başkanlığı Sözcüsü Hani bin Hoşni Haider, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’de bugünden itibaren cemaatle namaz kılınmasına ara verildiğini söyledi.
Haider, “Güvenlik ve sağlık kurumları ile işbirliği içinde, yüksek standartlara uygun olarak birçok önlem alındı. Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’yi güvenli tutmak için tedbirler alıyoruz” ifadelerini kullandı. Bütün vatandaşlar yetkililerle işbirliği yapmak ve gerekli talimat ve prosedürlere uyumaya çağırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.