Farklı Bir Branş Ortodonti

Özel Jimer Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Ortodonti Uzmanı Uzm. Dr. Dinan Demiröz, Ortodonti cerrahisi ile ilgili bilgiler aktardı.

Farklı Bir Branş Ortodonti
04.12.2019
A+
A-

Arda Ekiner

  Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden sonra Atatürk üniversitesinde ortodonti uzmanlığını tamamlayan Uzm. Dr. Dinan Demiröz, “Ortodonti Uzmanı olmak için öncelikle diş Hekimi olmak gerekir. Halk arasında diş teli tedavisi olarak bilinen Ortodonti uzmanlığı sadece bunu kapsamamaktadır, çeşitli çene problemleri alt çenenin geriliği ya da ileriliği gibi ve çene kaymaları gibi vakalarda bizim uzmanlık alanımız içerisinde“ ifadelerini kullandı.

ORTODONTİ TEDAVİ BİLİNCİ YAYGINLAŞIYOR

Hastalarının sadece çocuk yaş gurubu olmadığına dikkat çeken Ortodonti Uzmanı Uzm. Dt. Dinan Demiröz, “ Ortodonti tedavisinin yaygınlaşması ve bilinci artmasıyla birlikte erişkin yaş gurubuna da diş teli tedavisi uygulamaktayız. Tedavi yöntemleri kendini güncelleyerek gelişti artık şeffaf plak adını verdiğimiz takılıp çıkarılan aparat hastaya uygulanıyor. Klinik pratiğimizde oldukça yer tutmaya başlayan tedavi yöntemlerimizden biriside seramik braketler, porselenden yapılma dışarıdan gözükmesi son derece zor diş renginde olan braketler kullanılmakta. Kemik sağlığı ve diş sağlığı birinci önceliğimiz, her yaştan hastaya bu tedaviyi uygulayabiliyoruz“ şeklinde konuştu.

TEDAVİYE TALEP GİTTİKÇE ARTTI

Sonrasında, Uzm. Dr. Dinan Demiröz, “ Ortodonti tedavisi temelde koruyucu bir tedavidir, ülkemiz özelinde bundan 10 yıl önce dışarıda diş teli takanları görmemiz çok olası değildi, fakat Ortodonti tedavisi artık çok tercih edilen bir yöntem haline geldi. Haslarla her zaman diyalog halindeyiz hasta için en ideal sonucu araştırıp, aramızda tartışıp ardından tedavi uygulamasına geçeriz. En uygun yöntem bulunduktan sonra hastanın diş ve çene sağlığını koruyacak yöntemi uygularız “ dedi.

TEDAVİ GELİŞİM SÜRECİ ÇOK HIZLI

Ortodonti tedavisi gelişim sürecinden de bilgiler aktaran Uzm. Dr. Dinan Demiröz, “ Talebin artması ve bilimin bu alandaki gelişimleri sayesinde çok zor durumda olan hastaları da pratik ve kullanılabilir yöntemlerle tedavi etmeye başladık. Hastanın taleplerine daha hızlı cevap veriyoruz ve estetikle de birleştiriyoruz bu durum hastayı daha da memnun ediyor. Tedavinin başarısı büyük oranda hastanın tasarrufuna kalır hekimin yönlendirmelerine uyması şarttır. Ortodonti tedavisi olmak isteyen hastalarımız için önerim mutlaka Ortodonti uzmanına gitmeleri yönünde olacaktır, bu farklı bir branş ve uzmanlık alanıdır “ diye konuştu. 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.