Hayat Boyu Öğrenme Şenliği düzenlendi

Farklı öğrenim çocuklarının istihdam edilebilirliğinin ve sosyo-kültürel gelişimlerinin sağlanması amacıyla Öğrenme Şenliği’nin açılışı gerçekleştirildi.

24.10.2019
A+
A-

Hıdırcan KAYA

Çocukların istihdam edilebilirliğinin sağlanması amacıyla Kent Meydanı’nda Öğrenme Şenliği düzenlendi. Öğrenme Şenliği’nin açılışına İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Temsilcisi Ayhan Albay ve Vali Yardımcısı Abidin Ünsal katıldı. Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, etkinliğin anlam ve öneminden bahsetti. Bilici, “Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen öğrenme şenlikleri, farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilmesi, sosyo-kültürel gelişimlerini arttırma gayesi hedeflemektedir. Öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Öğrenme şenliklerinin de bu konuda farkındalık oluşturmak anlamında çok büyük katkı sağladığı bir gerçektir” dedi.

BURSA’NIN EĞİTİME VERDİĞİ ÖNEM

Bursa’nın eğitime verdiği önemin altını çizen Bilici, “Bursa, öğrenen kent olma yolunda önemli bir mesafe kat etmiştir. Bizler, yediden yetmişe ilim öğrenme prensibiyle yanıp tutuşan bir anlayışın temsilcileriyiz. İlimizde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 10 bin 270 kurs açılmış olup bu kurslara 244 bin 43 kursiyer katılmıştır. Bu yıl eylül ayı itibari ile 2 bin 212 kurs açılmış olup 57 bin 902 kursiyer eğitimlerine devam etmektedirler. Eğitimciler olarak bizlerin görevi yalnızca okul çağındaki öğrencilere eğitim-öğretim vermekle bitmiyor. Tüm vatandaşlarımızın hayat boyu devam eden eğitim ihtiyaçlarına cevap vermek durumundayız. Halk eğitim merkezlerimiz de bu konuda en önemli kurumlarımızdır. Vatandaşlarımız da ilgi ve isteklerine göre bu merkezlerimizde istedikleri gibi eğitim alabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENME OKULLARLA SINIRLI KALMAMALIDIR”

Öğrenme Şenliği’nin açılışında konuşan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Temsilcisi Ayhan Albay, hayat boyu öğrenmenin sadece okulda olmadığını belirtti. Albay, “Hayat boyu öğrenme, okullarla sınırlı kalmayan, evde, işte, hayatın her alanında gerçekleştirilebilen, öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik statü ve bağlantısı olmayan seviyelere bakılmaksızın herhangi bir engel olmadan sürdürülebileceği gösterilen temel kavramlardan birisidir. Ülke olarak hayat boyu öğrenme alanındaki nihai hedefimiz farklı öğrenim ve yaş seviyelerindeki bireylerin istihdam edilmeleri, sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak için bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirerek öğrenmeye erişimlerini arttırmak, öğrenen bireyleri, öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye oluşturmak için bir dönüşüm gerçekleştirmekteyiz” şeklinde konuştu.

ÖĞRENME ŞENLİKLERİNİN ÖNEMİ

Öğrenme şenliklerinin öneminden bahseden Ayhan Albay, “Öğrenme şenliği, hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin katılımını arttırmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden, sanatsal ve kültürel gelişimler için programlar etkinliğinin bütünüdür. Öğrenme şenliği etkinlikleri bireylerde kendilerini geliştirme konusunda merak ve istek uyandırmak, öğrenmenin eğlenceli, kişiye rehabilite edici yönünden fark edilmesini sağlamak, bireylerin öğrenme süreçlerinde aktif olarak katkılarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir” dedi.

“HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, yaptığı konuşmada emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Ünsal, “İlçelerden gelen, emek sarf eden insanlarımızın, üreticilerimizin bu emeklerinin karşılığına teşekkür etmek istiyorum. Bakanlık yetkililerimize, Milli Eğitim çalışanlarımıza ve BUSMEK’e de teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.