Anneden kıza kalan meslek
Kızlarıyla birlikte kuaför salonu işletmeciliği yapan ve mesleğinde 40. senesinde olan Tuncay Banazılı, “İnsanın mesleğinin olması için istemesi ve çabalaması lazım” dedi.
Arda EKİNER
1992 yılından beri kuaför olduğunu aktaran Tuncay Banazılı, ‘Güzellik salonu ve kuaför işletmeciliğinde yıllara yayılmış bir deneyimim var. Kuaförlük mesleğine neredeyse çocuk sayılabilecek bir yaşta başladım anne mesleğim. Psikolojik olarak insanları rahatlatmak ve aynaya baktıklarında güzel hissetmelerini sağlamak benim için dünyanın en güzel duygusu. Yurt dışında ki şaç tasarım fuarlarını takip ettiğini aktaran Banazılı, ‘Mesleğim sayesinde katma değerime ve bilgi birikime çok katkı sağladım, mesleğim özelinde kıymet verdiğim insanlarla tanıştım’ diye konuştu. Ekonomik koşullarının kuaförler için de hayatı zorlaştırdığını aktaran Banazılı, “Adı konmamış bir kriz var tabi bu kesinlikle bizim sektörümüzün işverenleri içinde sıkıntılar oluşturuyor. Malzemelerimizin ithal olmasından kaynaklı fiyat artışı tüketicinin alım gücünü azaltıyor ve insanların öncelikleri değişkenlik gösteriyor” şeklinde konuştu.
TRENDLER TAKİP EDİLMELİ
Kuaförlerin hemen her gün kendini güncellemesi gerektiğinden bahseden Banazılı, “Dönem dönem saç tasarımları değişkenlik gösteriyor bunun orantısı moda ile doğru orantılı diyebilirim. Bizim genç kızlık dönemimizdeki saç tasarımları artık yok. Demode olmamak için trendlerin kesinlikle takip edilmesi bununla beraber uygulanabilmesi gerekir” diye konuştu. Sonrasında, Banazılı, “6 personel ile bu salonda hizmet vermekteyiz, okumak bir meslek erbabı olmak süphesiz çok önemli ama insanlar yetenekleri doğrultusunda farklı şeyler de yapabilirler meslek erbabı olmak için istemek ve çabalamak gerekir” ifadelerini kullandı.